Μύρισε Καλοκαίρι!

Μύρισε Καλοκαίρι!

Ένα "Καλοκαίρι Μυθολογίας" από το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη για να μας ζεστάνει στην καρδιά του χεμώνα!

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη ορμώμενο από την αποστολή του να συνδράμει στη διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού στους άλλους λαούς και στην έμπρακτη σύνδεσή του με τον  τουρισμό, δημιουργεί διαρκώς πρωτοπόρες δράσεις. Μία από αυτές είναι η έκδοση μίας σειράς εκπαιδευτικών βιβλίων, με το πρώτο να είναι αφιερωμένο στην ελληνική μυθολογία, μεταφρασμένο  σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά.  Μέσα από τα κείμενα και την πλούσια εικονογράφησή του, παρουσιάζονται οι κυριότεροι ελληνικοί μύθοι.

“Ξαναγεννιούνται” η κοσμογονία, η ανθρωπογονία, οι αρχαίοι ήρωες καθώς και τα αθάνατα έπη του Ομήρου η Ιλιάδα και η Οδύσσεια, τοποθετώντας την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών.

Στη συγκεκριμένη δράση ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η μυθολογία της Κρήτης για την οποία διοργανώθηκε μερικούς μήνες νωρίτερα το «Καλοκαίρι Μυθολογίας», μία πρωτότυπη πρωτοβουλία, που πραγματοποιήθηκε στα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts, τα Minos Beach arthotel, Sensimar Minos Palace hotel&suites και Candia Park village, στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού Μυθολογίας και μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων,  όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, με τη βοήθεια επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού και εξειδικευμένων  ομιλητών, μπόρεσαν να ανακαλύψουν την ομορφιά των αρχαίων ελληνικών μύθων και να εντρυφήσουν σε αυτούς. Αφέθηκαν στη μοναδικότητά τους και μαγεύτηκαν από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διηγήσεις που σχετίζονται με την Κρήτη.

Οι συμμετέχοντες πήραν ως αναμνηστικό της εμπειρίας αυτής, ένα αντίτυπο της ειδικής έκδοσης «Ένα ταξίδι στην ελληνική μυθολογία», στη γλώσσα της προτίμησής τους: ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά ή ρωσικά.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε μία ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς φίλους της δράσης, αφού μέσα από μία συναρπαστική, βιωματική δράση, με ανασκαφές και συναρμολόγηση αγγείων, μετατράπηκαν σε μικρούς αρχαιολόγους.

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη, αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλλιέργειας του νου των επερχόμενων γενεών συμμετέχει σε δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε φοιτητές και φοιτήτριες, και έχουν στόχο τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό των εμπειριών που τους παρέχει η καθημερινότητα, το σχολείο, το πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, επινοεί και υλοποιεί πρωτότυπες πρωτοβουλίες με στόχο την επιμόρφωση ενηλίκων, Ελλήνων και ξένων, γύρω από θέματα που αφορούν στην διάδοση του ελληνικού πνεύματος και υπόσχεται να εμπλουτίσει το έργο του με δράσεις σαν το «Καλοκαίρι Μυθολογίας».