«Η Σύγχρονη Τέχνη Δίπλα μας»

«Η Σύγχρονη Τέχνη Δίπλα μας»

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη διοργανώνει το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο για την σύγχρονη τέχνη.

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη υλοποιεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στο Minos Beach art hotel, το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο «Η Σύγχρονη Τέχνη Δίπλα Μας» έχοντας ως στόχο να ξεναγηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αγίου Νικολάου, Κρήτης, στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Η Σύγχρονη Τέχνη Δίπλα Μας» που επιμελείται και πραγματοποιεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιδρύματος, Σωτήρης Μπαχτσετζής, αφορά σε μια εύληπτη εισαγωγή στις βασικές έννοιες της σύγχρονης τέχνης, περιλαμβάνοντας την ξενάγηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών συνοδών τους στο υπαίθριο μουσείο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα από τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, τις ώρες 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. και 15:00 μ.μ. – 18:00 μ.μ., στους χώρους του Minos Beach art hotel.

Η συμμετοχή́ στο εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι δωρεάν, καθώς πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, στο πλαίσιο δράσεων προώθησης της τέχνης και του πολιτισμού στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα διοργανωθούν και άλλα εκπαιδευτικά εργαστήρια με την ίδια θεματική κατά την εαρινή περίοδο 2019.

Η ιστορία του ιδρύματος ξεκινά το 1988, στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel, όπου η Τζίνα Μαμιδάκη, οδηγημένη από την πρωτοπόρο για την εποχή ιδέα ότι ο τουρισμός οφείλει να αποτελεί μία ολιστική, πολιτιστική εμπειρία, διοργάνωσε ένα πρωτότυπο συμπόσιο τέχνης. Από τότε το Ίδρυμα δημιούργησε μια μοναδική συλλογή έργων τέχνης από καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι μετέτρεψαν τον κήπο του ξενοδοχείου σε ένα αληθινό υπαίθριο μουσείο.