ΜΚΟ «HIGGS NGO Fair»

ΜΚΟ «HIGGS NGO Fair»

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη στο HIGGS Donors' Speed Dating Event.

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη συμμετείχε σε μια πρωτότυπη δράση γνωριμίας και δυνητικής συνεργασίας με ΜΚΟ με τη μέθοδο του speed-dating, στο NGO Fair που διοργάνωσε ο οργανισμός HIGGS.

To HIGGS, ένας οργανισμός που γεννήθηκε για να βοηθήσει τις ΜΚΟ να γίνουν βιώσιμες και αποτελεσματικές, γιόρτασε τα 2 χρόνια του με ένα NGO Fair!

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, το υπέροχο νεοκλασικό στο Μεταξουργείο που φιλοξενεί το HIGGS, γέμισε με χαμόγελα και βιωματικές δράσεις για όλους.

Από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας έως την Αθήνα και την Κρήτη, πάνω από 20 ΜΚΟ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση πραγματοποιώντας υπέροχες βιωματικές δράσεις: από κατασκευές με 3D printer μέχρι υιοθεσία αδέσποτων ζώων και από πολυαισθητικά εργαστήρια ανάγνωσης μέχρι βιωματική δράση κυκλοφοριακής αγωγής.

Στις δράσεις συμμετείχαν οι ΜΚΟ: Athens Makerspace, GIVMED, Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, MOBility, Fair Trade Hellas, The Tipping Point, ACRI, Ηλιαχτίδα Κρήτης, Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, Challedu, ΕΕΑ Μαργαρίτα, Ι.Ο.Α.Σ «Πάνος Μυλωνάς», Άγγιγμα Ζωής, Ithaca Laundry, Έλληνες Διασώστες – Rescue.gr, Παιδιά της Άνοιξης, Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαιδείας Ελλάδας, Διαβάζω για τους Άλλους, Best Buddies Greece, Dog’s Voice, Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» και Σύλλογος «Νοσηλεία».

Η ημέρα έκλεισε με το HIGGS Donors’ Speed Dating Event που συγκέντρωσε για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο 12 από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας μας για να συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη δράση γνωριμίας και δυνητικής συνεργασίας με 36 ΜΚΟ, με τη μέθοδο του speed-dating.

Τα κοινωφελή ιδρύματα που συμμετείχαν ήταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Vodafone, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη, το Hellenic Hope, το The Hellenic Initiative, το Act4Greece και το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των 2 πρώτων ετών, ο διευθυντής του οργανισμού HIGGS, Σωτήρης Πετρόπουλος ανέφερε: «Μέσα σε 2 χρόνια λειτουργίας, από το HIGGS έχουν περάσει 60 ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα, το έργο των οποίων αγγίζει πάνω από 50.000 επωφελούμενους. Έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο μας πάνω από 80 εκδηλώσεις και έχουν παρασχεθεί 1.200 ώρες επιμόρφωσης και συμβουλευτικής προς τις ΜΚΟ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ιδρυτικό μας Δωρητή, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την υποστήριξη και τη συνεργασία και όλους εσάς που αγκαλιάσατε τόσο θερμά το HIGGS από την πρώτη στιγμή. Σας υποσχόμαστε μια συναρπαστική συνέχεια πάντα προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών!»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό HIGGS θα βρείτε εδώ.