Δωρεά Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

Δωρεά Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

Σε κλίμα γιορτής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, την υλοποίηση της οποίας ανέλαβε το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη.

Ένα όνειρο που έγινε πράξη

Παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των επιχειρηματικών κύκλων του Αγίου Νικολάου, η ηγεσία του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη παρέδωσε τη νέα Βιβλιοθήκη του 3ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στα παιδιά και στη Διεύθυνση του σχολείου. Πιστό στην αποστολή του για την υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας και την ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες επιμόρφωσης, το Ίδρυμα η απάντησε θετικά στο αίτημα για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης σε υφιστάμενο χώρο. Με την ολοκλήρωση του έργου, ένας πλήρως εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα είδη (computer, προβολείς, καθίσματα κ.λπ.) ανεξάρτητος χώρος μελέτης, ψηφιακών εφαρμογών και δράσεων φιλαναγνωσίας παραδόθηκε στο κοινό με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και την πνευματική αφύπνιση των μαθητών.

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη αρωγός σε κοινωφελείς σκοπούς

Με ιστορία περίπου 30 ετών, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη πραγματοποιεί δράσεις στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, την τοπική κοινότητα αλλά και μεμονωμένες ευπαθείς ομάδες. Εστιάζοντας πρωταρχικά στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, το Ίδρυμα στοχεύει στην υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της γενέτειρας των ιδρυτών του, στην ενδυνάμωση της κοινωνίας και την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη είχε στηρίξει το EcoWeek Crete 2016, μια διοργάνωση που είχε ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων του Αγίου Νικολάου και την καλύτερη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των κατοίκων και των αναγκών τους, ενώ το 2017 και το 2018 υποστήριξε το Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου. Πλούσιο είναι το έργο του Ιδρύματος και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αφού από το 2016 στέκεται αρωγός σε πλήθος δράσεων που πραγματοποιούνται στον Άγιο Νικόλαο.

Το πρόγραμμα “Πράκτορες του Πλανήτη” (2016, 2017) που αφορούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών Δημοτικού σε θέματα περιβάλλοντος, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα την Ελληνική Μυθολογία που εκπόνησε κατά τα έτη 2016 και 2017, τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για την έκθεση μαθητών σε θέματα Μοντέρνας Τέχνης (2018, 2019), αλλά και το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το 2018 είναι κάποιες μόνο από τις ενέργειες στην πραγματοποίηση των οποίων έχει συνδράμει τα τελευταία χρόνια.

Το 2016 το Ίδρυμα ξεκίνησε συνεργασία με την πλατφόρμα 100Mentors και το 2018 ανέθεσε στην Tipping Point τη δημιουργία  προγράμματος για την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα Τουρισμού και σχετικών επαγγελμάτων που έλαβε χώρα τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου στην εταιρεία Europlan, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και στο American Community School (ACS), καθώς και στο Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts, στη Σιγανός Α.Ε., στο Φως & Ήχος, στον φωτογράφο Λουκιανό Αρναουτάκη και στον DJ Μάνο Παπαθεοδώρου για τη υποστήριξή τους στην εκδήλωση των εγκαινίων.