Διοίκηση και Προσωπικό

Διοίκηση και Προσωπικό

Διοίκηση και Προσωπικό

To Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη διοικείται από πενταμελές συμβούλιο, με πρόεδρο την Τζίνα Γ. Μαμιδάκη. Καθένα από τα μέλη του συμβουλίου ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες του Ιδρύματος, διέπεται από την ίδια αγάπη για τον πολιτισμό, τη χώρα και τον άνθρωπο και είναι σε θέση να συνδράμει ουσιαστικά στην υλοποίηση των στόχων του.

Διοικητικό Συμβούλιο

Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρος

H Tζίνα Μαμιδάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι η δεύτερη κόρη του Γεωργίου και της Αριστέας Μαμιδάκη. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο και συνέχισε τις σπουδές της στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και πήρε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στην Αγγλία. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα για ξενοδοχεία στο Πανεπιστήμιο Cornell και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα OPM στο Harvard Business School. Η Tζίνα Μαμιδάκη, έχει μια ισχυρή παρουσία στα τουριστικά θέματα και είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και IΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων). Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της ΕΕΔΕ, της ΣΕΒ International, του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Φόρουμ για Γυναίκες και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής.

Μαριλένα Μαμιδάκη, Αντιπρόεδρος

Η Μαριλένα Μαμιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι η πρώτη κόρη του Γεωργίου και της Αριστέας Μαμιδάκη. Είναι κύρια μέτοχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των εταιριών του «Ομίλου Μ.Γ. Μαμιδάκη» , ο οποίος αποτελείται από : 1) Τον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ», στην Αθήνα. Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Αθηναΐς» περιλαμβάνει αίθουσες για συνέδρια, δυναμικότητας 2.500 συνέδρων, αίθουσες τέχνης, θέατρο και μουσική σκηνή και café-bar. 2) Την εταιρία «Mamidakis Catering», εταιρία παροχής υπηρεσιών διατροφής, η οποία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά τα πρότυπα ISO9001:2008 και ISO22000:2005. Υπήρξε ένας από τους βασικούς caterers του «Αθήνα 2004» και συνεργάζεται με φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, με μεγάλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα καθώς επίσης και με ιδιώτες. 3) Τα «Athinais Tower Lofts», project 70 πολυτελών κατοικιών τύπου loft, με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Έχει βραβευθεί από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, για την πολιτιστική και κοινωνική της προσφορά. Είναι μητέρα δύο αγοριών και ενός κοριτσιού.

Ελευθερία Ντεκώ, Μέλος

Η Ελευθερία Ντεκώ, σχεδιάστρια φωτισμού από το 1990, έχει σχεδιάσει τον φωτισμό σε περισσότερες από 400 δρώμενα για τα οποία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, διακρίσεις και βραβεία. Μεταξύ άλλων της απονεμήθηκε ο τίτλος «Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς» για τη συμβολή της στο θέατρο και τις τέχνες γενικότερα. Μετά από 5 χρόνια παραμονής στην Νέα Υόρκη όπου παράλληλα εργαζόταν ως σχεδιάστρια φωτισμών και δίδασκε Lighting Design στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) επέστρεψε το 1992 στην Ελλάδα. Το 1997 ίδρυσε την εμπορική εταιρεία «Lights International», με ειδίκευση στον σχεδιασμό φωτισμού και προμήθεια φωτιστικού εξοπλισμού και τον αρχιτεκτονικό φωτισμό. Η Ελευθερία Ντεκώ είναι Επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει «Θεατρικό Φωτισμό» από το 2005. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ως Διευθύντρια και Σχεδιάστρια φωτισμού και στις τελετές έναρξης και λήξης για το οποίο της απονεμήθηκε το βραβείο Emmy, στην κατηγορία Outstanding Lighting Direction, για την Τελετή Έναρξης.

Σωτήρης Μπαχτσετζής, Μέλος

Ο Σωτήρης Μπαχτσετζής είναι επιμελητής, δοκιμιογράφος και εκπαιδευτής με έδρα την Αθήνα. Είναι summa cum laude διδάκτορας στην Ιστορία της Τέχνης του Technische Universität Berlin και Αναπληρωτής Καθηγητής στην Θεωρία της Σύγχρονης Τέχνης και Επιμελητικών Πρακτικών του Τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι επίσης συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσειολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι ερευνητής Fulbright (2009) στο Columbia University της Νέας Υόρκης και έχει επιμεληθεί εκθέσεις, όπως τις Homemade Exotica στο Βερολίνο (2019), Roaming Images στην 3η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης (2011), Open Plan στη 13η Art Athina (2007 ) και Women Only (2008). Συγγράφει δοκίμια για διάφορους καταλόγους εκθέσεων και περιοδικά τέχνης, όπως το E-flux Journal. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Επιμελητών Σύγχρονης Τέχνης (IKT), του Διεθνούς Συνδέσμου Κριτικών Τέχνης (AICA), της Ένωσης Επιμελητών Μουσείων Τέχνης (AAMC), της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τεχνών (EEIT) και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Προσωπικό

Παναγιώτα Δημητρίου, Business Development Officer
    Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος επιλέγοντας Καρδιά.