2ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Wind Stories»

2ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Wind Stories»

2 & 3 Νοέμβρη πραγματοποιείται το 2ο εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Wind Stories

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη υλοποιεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο Minos Beach art hotel, το 2ο εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Wind Stories (Ιστορίες του Ανέμου)» έχοντας ως στόχο να ξεναγηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αγίου Νικολάου, Κρήτης, στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

Τo εργαστήριo απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και έχει σχεδιαστεί με άξονα το περιεχόμενο, την έρευνα, το σχεδιασμό και τη διαδικασία παραγωγής του έργου με τίτλο Come With The Wind (Όσα φέρνει ο άνεμος) που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2019, στο Minos Beach Art Hotel, από τον εικαστικό καλλιτέχνη Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο και τον αρχιτέκτονα Γιώργο Ρυμενίδη, νικητές του Βραβείου Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη – Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Φιλοξενίας 2019.

Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσω των Εικαστικών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής, οι μαθητές να ξανασκεφτούν και να επινοήσουν διαφορετικούς τρόπους αναπαράστασης των ανέμων. Με κεντρικό ερώτημα πώς μετατρέπουμε ένα τόσο ευρύ κοσμολογικό θέμα σε έργο τέχνης με σύγχρονους όρους, οι μαθητές θα εστιάσουν στο σχεδιασμό και στην κατασκευή τρισδιάστατης γλυπτικής μακέτας.

Βασικό ζητούμενο είναι οι μαθητές να έρθουν σε επικοινωνία, να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες μέσα από αλληλεπίδρασή και συλλογική προσπάθεια, ώστε να πειραματιστούν με τις έννοιες του χώρου, του ήχου, της αναλογίας, της σύνθεσης, του τοπίου. Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι η ενεργοποίηση της εικαστικής αντίληψης, η καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων για την Τέχνη, η γνωριμία και η εξοικείωση με σύνθετες τεχνικές, με καλλιτέχνες, με κινήματα και ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί δύο φορές, το πρωί του Σαββάτου 2 και το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Minos beach art hotel.

  • Έναρξη προγράμματος: 10.00 π.μ.
  • Λήξη προγράμματος: 14.00 μ.μ.

Το συνολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση έργων των καλλιτεχνών, διάρκεια: 1 ώρα
  • Περίπατος και ξενάγηση στο έργο Come with the Wind, διάρκεια: 30 λεπτά
  • Το εργαστήριο θα διαρκέσει 2 ώρες κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τη δική τους γλυπτική μακέτα, επινοώντας διαφορετικούς τρόπους αναπαράστασης των ανέμων.

Σχεδιασμός & διδασκαλία: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος & Γιώργος Ρυμενίδης