Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι ξαναζωντανεύουν σε ένα “Καλοκαίρι Μυθολογίας”

Υποστηρίζοντας τη διά βίου μάθηση

Το «Καλοκαίρι Μυθολογίας» αποτελεί τον πρώτο σταθμό μίας πορείας που ξεκίνησε το 2016, με προοπτική να συνεχιστεί τις επόμενες χρονιές, με ανανεωμένη κάθε φορά θεματολογία και δράσεις. Πρόκειται για μία πρωτότυπη πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείτε στα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts (Minos Beach art hotel, Sensimar Minos Palace hotel & suites και Candia Park village), στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης και επιδιώκει να γνωρίσει στους ξένους επισκέπτες της πατρίδας μας, μικρούς και μεγάλους, ενδιαφέρουσες πτυχές του πολιτισμού της.

Κεντρικός άξονας της πρώτης αυτής απόπειρας ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού στο χώρο των ξενοδοχείων υπήρξε μία σειρά διαδραστικών ομιλιών. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, με τη βοήθεια επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού και εξειδικευμένους ομιλητές, να ανακαλύψουν την ομορφιά των αρχαίων ελληνικών μύθων και να εντρυφήσουν ιδιαίτερα στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διηγήσεις που σχετίζονται με την Κρήτη. Καθένας από τους συμμετέχοντες πήρε μαζί του, ως αναμνηστικό της εμπειρίας του αυτής, ένα αντίτυπο της ειδικής έκδοσης «Ένα ταξίδι στην ελληνική μυθολογία», στη γλώσσα της αρεσκείας του: ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά ή ρωσικά.

Αντίστοιχες ομιλίες διοργανώθηκαν για τους μικρούς επισκέπτες των ξενοδοχείων, οι οποίες συμπληρώθηκαν από μία συναρπαστική, βιωματική δράση. Τα παιδιά μετατράπηκαν σε μικρούς αρχαιολόγους και με τη βοήθεια παιδαγωγών ανέσκαψαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου είχαν τοποθετηθεί θραύσματα αγγείων με παραστάσεις αρχαίων θεών. Στη συνέχεια, κλήθηκαν να παρατηρήσουν προσεκτικά τα θραύσματα και να συναρμολογήσουν τα αγγεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712