Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη χορηγός στο 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, το ΑΡΚΚΙ συμμετείχε στο 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου «έναν καιρό και μια φορά» με 2 εργαστήρια για παιδιά.

Το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου – «έναν καιρό και μια φορά…» ανοίγει την πόρτα στη λογοτεχνία, την τέχνη, τη λαογραφία, τις παραδοσιακές τέχνες, κατασκευάζει χειροτεχνίες, ακούει ιστορίες, μοιράζεται σπιτικές γεύσεις, βλέπει θέατρο, μιλά ξένες γλώσσες, ταξιδεύει στους πολιτισμούς μέσα από τη μουσική και το χορό.

Συστήνει στα παιδιά όλα αυτά που ενώνουν το παρελθόν με το μέλλον αφήνοντας ένα κοινό δακτυλικό αποτύπωμα στην πολιτιστική μας ταυτότητα.

Γιορτάζει μαζί με όλη την Ευρώπη το Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Φέροντας το επίσημο λογότυπο του Έτους μεταφέρει το μήνυμα: «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Το Arkki πραγματοποίησε δύο δράσεις υπαίθριου χώρου (κατασκευή λυόμενης γέφυρας σε σχέδια του Leonardo da Vinci και φωτογραφικό εργαστήριο «Ντετέκτιβ Σχημάτων»), καθώς και έκθεση έργων των μαθητών και μαθητριών του Arkki από το Ηράκλειο.

Tο Arkki (School of Architecture for Children and Youth) είναι το πιο πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης. Από τον Ιούνιο του 2014 προσφέρει την παιδαγωγική του καινοτομία και στα παιδιά Ελλάδας και Κύπρου ακολουθώντας το επιτυχημένο παιδαγωγικό μοντέλο που εφαρμόζεται στη Φινλανδία με δράσεις σε σχολεία, μουσεία, χώρους πολιτισμού αλλά και στις εγκαταστάσεις του ΑΚΤΟ.

Κατασκευή λουόμενης γέφυρας χωρίς κόλλα ή καρφιά σε σχέδια Leonardo Da Vinci!

Παιδιά ηλικίας 4 έως 13 ετών, μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, εξερεύνησαν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά ανακάλυψαν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, ώστε να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους, για να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Ντετέκτιβ σχημάτων: φωτογραφικό εργαστήριο σε συνεργασία με το ΙΕΚ Morfi ΚΕΠΑΝΣΗ.

Το εργαστήριο ήταν ανοιχτό σε όλα τα παιδιά ηλικίας 6-13 ετών. Στη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ μικροί μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αγαπημένα έργα παιδιών, μαθητών του ARKΚΙ – ΙΕΚ Morfi Ηρακλείου. Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γ & Α Μαμιδάκη και του LoveGreece.com.

Περισσότερες πληροφορίες για το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου θα βρείτε εδώ και για το Arkki εδώ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712